ananas !      theeplantage      Theepluksters in de buurt van Bogor

Uit het huwelijk van Gerard Faber en Margaretha van Beek worden drie kinderen geboren :
mijn broer Gerke Engelbert Dick ( 29-9-1948 ) en de twee-eiÔge tweeling Engelbert Onno Johannes en Margaretha Wilhelmina ( beiden 20-3-1950 ).
Onderstaande foto is een familiefoto uit 1952 ...

Familiefoto uit 1952

De volgende foto ( circa 1953 ) - en enige die er is - laten de zes kindertjes van Gerard tezamen zien.
Zittend : Engelbert, Margreet en Gerke, met achter hen oma en Otto, Onno en Akke.

de 6 kindertjes van Gerard bij elkaar !!

Het volgende document is de geboorteakte van Engelbert ( 20-3-1950 ) ....

de geboorte akte van EOJ ( Engelbert dus )

Hieronder volgt een aardig aantal foto's uit de tijd in Pacet en Bandung.
Zet de muis boven de foto voor informatie.

Gerke bij de jonge tweeling de jonge tweeling buiten Engelbert in debat met Margreet wij met z'n drieŽn in Pacet pa met de kindertjes in Bandung Engelbert met bal pa met Engelbert pa met Engelbert op de oprit in Bandung met z'n drieŽn met een trekkar in de tuin met de baboe Oma met de kindertjes Engelbert & Gerke wij drieŽn met ma op het trapje ma met de tweeling ... Gerke en Engelbert met een kiepwagen wij met de baboes ( of andersom ! ) wij op de lichtblauwe tractor met rode stoel Wij drieŽn pinda's aan 't 'gorengen' (=bakken) met baboe als toezicht Ma met ons bij de auto in Bandung Ma met ons op de veranda in Bandung de drie kleine kleutertjes ... met z'n drieŽn ( foto gemaakt op 15-6-1954 Engelbert en Margreet twee maanden vůůr vertrek naar Holland

De voorgaande foto's laten het leven in Pacet en in Bandung zien.
In april 1952 is het in Pacet ( 8 keer gerampokt ! ) te gevaarlijk geworden, waardoor de familie van Gerard Taco naar de, op dat moment, veiliger omgeving van Bandung vlucht.
In de tussentijd poot Gerard aardappelen in Cimahi, maar zelfs daar wordt de oogst opgeŽist door bendes.
In augustus 1954, als er geen houden meer aan is, vlucht het hele gezin berooid naar Nederland en vertrekt met de boot "Neptunia" vanuit Tanjuk Priok via het Suez kanaal naar Genua, alwaar de reis naar Holland wordt voortgezet per trein.

de Neptunia de Neptunia dichterbij Ma met de kids vůůr vertrek met de Neptunia Ma met de kids aan de railing op de Neptunia Ma met kids op de Neptunia Ma met Engelbert op de Neptunia Pa met de kids op de Neptunia bij het zwembad van de Neptunia

In Holland wordt het gezin opgevangen in diverse kampen in o.a. Ellekom, Bennebroek en later in een pension in Baarn, waar ze na enkele jaren een eengezinswoning krijgen toegewezen in de Anemoonstraat.
Gerard Taco heeft via prins Bernhard een administratieve functie weten te krijgen op de tankwerkplaats in Leusden en werkt na zijn pensioen via enkele andere bedrijven door tot zijn 75e.
Hij overlijdt op 78 jarige leeftijd op 15-2-1975 in Baarn aan longkanker.